vodič-kroz-skincare-sastojke
Savjeti

Vodič kroz skincare sastojke

Sve o retinolu

Derivat vitamina A pod nazivom retinol smatra se jednim od najmoćnijih anti-age sastojaka. Retinol je nenadmašivi borac protiv bora i drugih znakova starenja.

Hijaluronska kiselina koži daje vlagu i tako ju čini sjajnom i zategnutom.

Vidljivo učvršćujući kolagen bori se protiv finih bora i gubitka elastičnosti.

AHA su odlične anti-age kiseline a glikolna kiselina je definitivno najsnažnija. BHA imaju protuupalna svojstva i odlične su za masne tipove kože.

Niacinamid je koristan u njezi kože svih tipova, no njegova je najveća vrijednost upravo djelovanje na mrlje i pigmentacije. Koristi se i u tretmanima protiv akni i proširenih pora, a jedan je glavnih aktivnih sastojaka u borbi protiv znakova starenja.

Kada se primjenjuju na kožu, peptidi djeluju kao agenti za slanje poruka koži. Na taj način ju potiču na stvaranje kolagena i elastina, dva proteina koji sudjeluju u održavanju strukture kože, pružajući joj čvrst, punašan i glatki izgled. Kako starimo, količina kolagena i elastina koje tijelo proizvodi postupno se smanjuje. Dosljedno nanošenje peptida na kožu može pomoći potaknuti njihovu proizvodnju.

Od pospješivanja sjaja kako bi se smanjili znakovi starenja do antioksidativne zaštite, vitamin C za njegu kože visoko je učinkovit sastojak sa širokim rasponom prednosti.