Vitamin C protiv starenja kože

Ovdje pronađi proizvode

Vitamin C pomaže spriječiti preuranjeno starenje kože i odgađa vidljive znakove biološkog starenja kože. Zbog oksidativnog stresa koža izgleda sivo i umorno, a vitamin C joj pomaže održati mladolik i svjež izgled.

Vitamin C i kolagen

Kolagen opada starenjem, a vitamin C podržava proizvodnju kolagena.

Kolagen je jedan od prirodnih filera koji ispunjava kožu. Prisutnost kolagena u mladosti je velika, on pomaže koži dati čvrst i ujednačen izgled. Starenjem proizvodnja kolagena opada, a to doprinosi stvaranju sitnih linija i bora i gubitku volumena i kontura.

Vitamin C pomaže na dva načina. Prvo, neophodan je za proizvodnju kolagena u stanicama kože, a kao drugo vitamin C kao snažan antioksidans pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala koji razgrađuju stanice koje proizvode kolagen i ubrzavanju njegovo propadanje.

Što je vitamin C?

To je snažan antioksidans koji se prirodno nalazi u hrani poput agruma. Sintetski oblici vitamina C obično se koriste u sredstvima za čišćenje kože, serumima, uljima, kremama, losionima i još mnogo toga.

Što vitamin C čini za kožu?

Djeluje na smanjenje pojave tamnih mrlja, daje koži čvršći izgled i pomaže u sprječavanju preranog starenja. Također pomaže u zaštiti od slobodnih radikala.

Postoje li različite vrste vitamina C?

Dvije su glavne vrste vitamina C koje se nalaze u njezi kože: L-askorbinska kiselina i THD askorbat. Ove dvije vrste također se miješaju s drugim sastojcima kako bi bile stabilnije, što rezultira derivatima poput askorbil palmitata.

Kako da ga koristim?

Koristite proizvode za njegu kože s vitaminom C svakodnevno za najbolje rezultate, osobito tijekom dana jer pomaže u zaštiti kože od stresnih faktora iz okoliša poput sunca i zagađenja. Provjerite pakiranje za posebne upute jer se one mogu razlikovati od proizvoda do proizvoda.

S čime ga mogu kombinirati?

Vitamin C se može koristiti s većinom sastojaka i proizvoda. Zapravo, djeluje kao polica osiguranja za ostatak vaše rutine njege kože – štiteći vaš ten od slobodnih radikala, pomaže u održavanju rezultata koje daju vaši drugi proizvodi.