Niacinamid – must have sastojak

Ovdje pronađi proizvode

Ovaj čudesni vitamin pogodan je za svaki tip kože, a njegove blagodati su uočljive već nakon kraćeg korištenja.

Niacinamid posvjetljuje hiperpigmentacije, djeluje protuupalno i obnavlja barijeru kože. Istraživanja pokazala su da on štiti kožu od oštećenja uzrokovanih okolišem, posebno od oštećenja uzrokovanih suncem, a uz to poboljšava razinu vlage u koži, smanjuje znakove starenja, sužava i smanjuje vidljivost pora, eliminira pojavu mitesera i značajno poboljšava i uljepšava neujednačen ten.

Niacinamid posvjetljuje hiperpigmentacije, djeluje protuupalno i obnavlja barijeru kože

Istraživanja pokazala su da on štiti kožu od oštećenja uzrokovanih okolišem, posebno od oštećenja uzrokovanih suncem, a uz to poboljšava razinu vlage u koži, smanjuje znakove starenja, sužava i smanjuje vidljivost pora, eliminira pojavu mitesera i značajno poboljšava i uljepšava neujednačen ten.

Što je niacinamid?

To je oblik vitamina B3 koji se nalazi u hrani kao što su cjelovite žitarice i određeno povrće. Sintetski oblici ovog sastojka najčešće se koriste u serumima i hidratantnim kremama.

Što niacinamid čini za kožu?

Niacinamid osnažuje kožnu barijeru (vanjsku površinu kože), povećava njezinu elastičnost i poboljšava teksturu čineći pore manjima. Također pomaže u ravnoteži proizvodnje sebuma i – bonus! – dobar je za sve tipove kože.

Kako da ga koristim?

Sigurno ga je koristiti svaki dan (bilo ujutro ili navečer), ali provjerite pakiranje proizvoda za posebne upute.

Postoje li potencijalne nuspojave?

Postoji minimalna mogućnost crvenila i iritacije, ali to je normalno. Ako je previše za vašu kožu, razmislite o smanjenju korištenja na svaki drugi dan (ili nekoliko puta tjedno).

S čime ga mogu kombinirati?

Dobro funkcionira sa svime, a osobito se preporučuje uz korištenje retinola – umiriti će iritacije izazvane retinolom i vratiti hidrataciju koži.