Peptidi – zaštitnici čvrste barijere kože

Ovdje pronađi proizvode

Peptidi su sastavni dio kože i jedna od osnovnih građevnih jedinica za kožu bitnih tvari – kolagena, elastina i keratina. Budući da tijelo s godinama sve manje proizvodi ove spojeve, gubi se čvrstoća i elastičnost lica te se na njemu pojavljuju prve bore. Čim počnete koristiti kozmetiku s peptidima, automatski ćete koži poslati signal da prestane ljenčariti i nastavi neumorno raditi na proizvodnji ovih triju tvari. Rezultat redovite njege peptidima je zategnuto, blistavo, glatko i hidratizirano lice bez bora.

Što su peptidi?

Peptidi su kratki lanci aminokiselina i građevni blokovi bjelančevina poput kolagena, elastina i keratina koji su odgovorni za teksturu, tonus, elastičnost i čvrstoću], koji su presudni za funkciju i lijep izgled kože.

Oni su lanci aminokiselina koji podržavaju različite prirodne građevne blokove kože, uključujući kolagen i elastin.

Što rade za kožu?

Peptidi mogu obavljati različite funkcije za kožu, ovisno o vrsti peptida. Primjerice, neki podupiru zaglađivanje finih bora, drugi mogu pomoći u poboljšanju čvrstoće, a treći pojačavaju hidrataciju.

Kako djeluju peptidi?

Naša koža prirodno sadrži peptide. Pomažu nadopuniti prirodne procese naše kože.

Kako da ih koristim?

Peptidi se mogu naći u raznim proizvodima za njegu kože – hidratantnim kremama, kremama za oči, maskama itd. Koristite prema uputama na proizvodu.

S čime ih mogu upariti?

Mogu biti dio svake rutine njege kože.