vodič-kroz-skincare-sastojke
Savjeti

Vodič kroz skincare sastojke

Derivat vitamina A pod nazivom retinol smatra se jednim od najmoćnijih anti-age sastojaka. Retinol je nenadmašivi borac protiv bora i drugih znakova starenja.

Sve o retinolu

Hijaluronska kiselina koži daje vlagu i tako ju čini sjajnom i zategnutom.

Saznajte više

Vidljivo učvršćujući kolagen bori se protiv finih bora i gubitka elastičnosti.

Saznajte više

AHA su odlične anti-age kiseline a glikolna kiselina je definitivno najsnažnija. BHA imaju protuupalna svojstva i odlične su za masne tipove kože.

Saznajte više

Niacinamid je koristan u njezi kože svih tipova, no njegova je najveća vrijednost upravo djelovanje na mrlje i pigmentacije. Koristi se i u tretmanima protiv akni i proširenih pora, a jedan je glavnih aktivnih sastojaka u borbi protiv znakova starenja.

Saznajte više

Kada se primjenjuju na kožu, peptidi djeluju kao agenti za slanje poruka koži. Na taj način ju potiču na stvaranje kolagena i elastina, dva proteina koji sudjeluju u održavanju strukture kože, pružajući joj čvrst, punašan i glatki izgled. Kako starimo, količina kolagena i elastina koje tijelo proizvodi postupno se smanjuje. Dosljedno nanošenje peptida na kožu može pomoći potaknuti njihovu proizvodnju.

Saznajte više

Od pospješivanja sjaja kako bi se smanjili znakovi starenja do antioksidativne zaštite, vitamin C za njegu kože visoko je učinkovit sastojak sa širokim rasponom prednosti. 

Saznajte više