rutina njege lica
Savjeti

Rutina njege lica

Rutina njege lica – od otprilike 25. godine života, na površini kože postaju vidljivi prvi znakovi starenja. Najprije se pojavljuju tanke linije, a s vremenom bore te gubitak volumena i gubitak gustoće postaju vidljivi.

I mladoj i starijoj koži zajedničko je da zahtijevaju redovitu rutinu njege lica.

Naša koža stari zbog niza različitih razloga, a neki od njih ne mogu se izbjeći niti promijeniti. Međutim, neke uzroke i razloge starenja je moguće do određene mjere kontrolirati pomoću holističkog pristupa prevenciji.

Holistička filozofija ljepote fokusirana je na poboljšanje kože iznutra prema van. Blistavi ten ne događa se preko noći, jednostavnim tretiranjem vanjskih slojeva kože. Umjesto toga, njega kože koncentrirana je na održavanje zdrave, dobro hidratizirane i nahranjene kože za rezultate koji traju cijeli život. Ključ je u postizanju zdravog sjaja iznutra i, iako za to treba malo vremena, rezultati su dugoročno vrijedni toga.

Rutina njege lica treba biti prilagođena vanjskim utjecajima kako bi koža i dalje bila zdrava, nahranjena i njegovana. Upravo je nova sezona idealno vrijeme za osvježavanje vlastite rutine njege, a ključ kvalitetne rutine nalazi se upravo u njezinim temeljima. U nastavku donosimo nekoliko osnovnih savjeta s kojima će i dnevna i noćna rutina njege lica biti savršene.

Rutina njege lica

Rutina njege lica

1. Double Cleanse – dvostruko čišćenje

Dvostruko čišćenje učinkovito je bez obzira na tip kože, a posebno je važno ako pokušavate usporiti prve znakove starenja. Imajte na umu da koža koja je pravilno očišćena nema prljavštine i onečišćivača koji mogu utjecati na nju ako ostanu na površini. Koža može bolje disati i više će imati koristi od proizvoda za njegu kože koje nanosite. Čišćenje je zaista najvažnija faza vaše rutine!

Sredstvo za skidanje šminke na bazi ulja nježno izvlači prljavštinu na bazi ulja , kao što su sebum , šminka, SPF i čađa (aka zagađivači ) ! Sredstva za čišćenje na bazi vode nisu sposobna za uklanjanje nečistoća na bazi ulja jer ulje je lakše od vode i ne otapa se u vodi već pliva na površini.

Nanesite uljno sredstvo za čišćenje  i umasirajte ga na lice nježnim , kružnim pokretima prema gore . Zatim dodajte vodu na lice i masirajte opet kako bi emulgirali proizvod ( radite to ispravno ako postane mliječne boje i teksture ) . Na kraju, isperite sredstvo za čišćenje ulja s mlakom vodom.

Kao drugi korak, za usavršavanje rezultata i za temeljito dubinsko čišćenje, nanesite nježnu pjenu za čišćenje. Hidratantne i nježne pjene za čišćenje savršeno čiste kožu i daju osjećaj svježine. Pjena izvlači prljavštinu na bazi vode , kao što su znoj i prljavština.

2. Eksfolijacija za poticanje stanične obnove

Eksfolijacija uklanja odumrle stanice kože s lica a koža postaje mekša, dobiva sjaj i u nju bolje prodiru hranjivi sastojci iz seruma i krema jer nema prepreka u vidu odumrlih stanica kože. Postoje dvije vrste pilinga – kemijski i mehanički. Mehanički odstranjuje površinski sloj kože abrazivnim česticama.

Kemijski pilinzi su jako efikasni i puno bolji za osobe sklone pucanju kapilara. Nakon korištenja koža je savršeno glatka i mekana a pore su čiste. Blithe tekući pilinzi sadrže AHA i BHA kiseline, preporučamo korištenje dva do 3 puta tjedno za normalnu, mješovitu ili masnu kožu. Za suhu kožu preporučamo jednom do dva puta tjedno.


3. Tonik kao prvi sloj hidratacije

Tonik predstavlja korak u njezi kože koji se koristi nakon čišćenja lica, a prije nanošenja seruma i kreme. Vrlo često je poimanje tonika kao posljednjeg koraka uklanjanja ostataka make up-a. Tonik uistinu nakon pranja lica uklanja vodeni kamenac koji isušuje kožu, odumrle stanice kože i nečistoće te vraća pH ravnotežu koži no njegova je uloga prvenstveno u pripremi kože za daljnje korake njege.

Tonik pruža prvi sloj vlage i uklanja osjećaj zatezanja lica nastalog radi suhoće nakon umivanja. Prvi sloj hidratacije priprema kožu za apsorpciju aktivnih sastojaka iz esencije i seruma, dok krema koja slijedi zaključava vlagu u kožu i djeluje kao zaštitni sloj.

Tonik će zadržati vlagu u koži te će ona biti dubinski hidratizirana.

Nekoliko kapi tonika utapkajte po cijelom licu prstima.

4. Esencija priprema kožu za apsorpciju aktivnim sastojaka

Pregledaj objavu

Esencija je hidratizirajuća tekućina koja sadrži aktivne sastojke korisne za vašu kožu, uobičajeno ima ciljano djelovanje na specifičnu potrebu ili problematiku kože kao što su hiperpigmentacija, starenje, akne ili sivkasta beživotna koža. Esencija će pripremiti kožu da izvuče maksimalni benefit iz seruma koji slijedi. Razmišljajte o koži kao o spužvi, kada je spužva suha ona ne može upiti tekućinu, kada spužvu smočimo, ona upija svaku kap.

Nekoliko kapi esencije dlanovima utapkajte po cijelom licu.

5. Serumi ili ulja za kožu kao glavno oružje u borbi protiv starenja

Serum je tip proizvoda specifičan po teksturi, namjeni i učinku, a za razliku od krema obično je usmjereniji na specifične pojave ili potrebe kože.

Također, serum pruža efikasnu i brzu njegu i to u malim količinama zbog čega ga se naziva i eliksirom ili koncentratom.

I ono najvažnije, serum dubinski hrani dehidriranu i beživotnu kožu lica te sprječava starenje kože.

6. Hidratantna krema završni korak rutine njege lica

Do sada ste već ten lijepo hidratizirali, prepun je sjaja i treba mu završni touch. Odaberite kremu koja će odgovarati vašem tipu kože, umasirajte ju u lice i zatim završite s tapkajućim pokretima.

Hidratantna krema dodatno će hidratizirati kao i zaključati prethodno nanesene proizvode kako bi se oni apsorbirali u kožu umjesto da ishlape.

Dodatni koraci njege ovisiti će o tipu ili stanju vaše kože. Budući svim tipovima i stanjima kože je neophodna hidratacija preporučamo da u svoju rutinu njege uvrstite korištenje maski.

Maske plahtice izvrsne su za sve tipove kože.

Noćne maske preporučamo za dehidriranu i suhu kožu. Jeu Demeure Sleeping Pack maske imaju teksturu gel kreme, obiluju beta glucanom i peptidima i pružiti će brzi oporavak žednoj koži.

Svakodnevnom primjenom rutine njege lica ujutro i navečer vrlo brzo dovesti ćete svoju kožu do očaravajućih rezultata i približiti se savršenoj koži.