Anti-age njega kože
Savjeti

VITAMIN C ZA UJEDNAČENI TEN I BLISTAVU KOŽU

ULOGA VITAMINA C U NJEZI KOŽE

Serumi vitamina C su s razlogom legendarni: Oni stvarno djeluju. Neravnomjeran ton kože, gruba tekstura, fine bore, ožiljci od akni, općenito potamnjenje – možete nabrojiti sve uobičajene probleme kože i dobre su šanse da je vitamin C (i proizvodi za njegu kože u kojima se nalazi) preporučeni tretman. Kako taj sastojak djeluje na kožu? Da li su svjetliji i glatkiji rezultati zahvaljujući istom snažnom antioksidantu koji se nalazi u soku od naranče koji pijete kada imate prehladu?

PRVO, ŠTO JE VITAMIN C?

Što se tiče vaše kože, to je moćan antioksidant koji može neutralizirati slobodne radikale. Zbog svojih antioksidacijskih svojstava  pomaže u procesu prirodne regeneracije vaše kože. Pomaže vašem tijelu da popravi oštećene stanice kože.

Dakle, na isti način na koji konzumiranje hrane bogate antioksidantima pomaže vašem tijelu u borbi protiv slobodnih radikala, topični antioksidanti čine isto za vašu kožu odbijajući svakodnevne agresore poput UV oštećenja i izloženosti onečišćenju zraka. Antioksidanti pomažu u održavanju zdravlja našeg tijela i stanica kože.

Neutralizirajući slobodne radikale, može također pomoći u zaštiti kože od prekanceroznih promjena uzrokovanih izlaganjem UV zračenju.

KAKO JOŠ VITAMIN C KORISTI KOŽI?

Iznenađujuće, blagodati vitamina C za kožu nisu ograničene na njegov antioksidativni status. Ima obilje drugih svojstava za zacjeljivanje kože koja ga čine dostojnim stalnog mjesta u vašem ormariću. Prvo, jer je vrlo kiseo, ako se vitamin C koristi lokalno, koža se aktivira kako bi ubrzala proizvodnju kolagena i elastina. Zapamtite: kolagen i elastin prirodna su proteinska vlakna koja pomažu u održavanju kože. Dakle, pomažući u promicanju proizvodnje kolagena, aktualan vitamin C može pomoći u sprječavanju preranog starenja kože. Još jedna zgodna stvar u vezi sa sastojkom: sadrži svojstvo koje inhibira stvaranje melanina na vašoj koži, a to je ono što uzrokuje promjene boje kože poput tamnih mrlja i hiperpigmentacije. Uz kontinuiranu primjenu, vitamin C može spriječiti stvaranje tamnih mrlja.

ASKORBINSKA KISELINA LAA: najučinkovitiji oblik vitamina C

Od mnogih korisnih oblika vitamina C, askorbinska kiselina je u proizvodima za njegu kože najučinkovitiji oblik s dokazanim antioksidacijskim svojstvima koja pojačavaju čvršću kožu. Ovaj moćni sastojak ima znanstveno dokazano djelovanje za dramatično posvjetljivanje hiperpigmentacija i ujednačavanje tona kože.

Kada je dodan u vašu svakodnevnu rutinu, vitamin C pruža čitav niz blagodati, od ujednačenog tena, zaštite kože od štetnih vanjskih utjecaja, značajno poboljšava hidrataciju i zadržava kožu mlađom!

VITAMIN C U KOREJSKOJ KOZMETICI

Ujednačeni ten bez mrlja osnovni je preduvjet lijepe i njegovane kože u Aziji. Stoga nije iznenađujuće da upravo K-Beauty nudi najučinkovitije proizvode koji ga sadrže . U K-Beauty rutini njege vitamin C serum je neizostavan ukoliko je potrebno poraditi na blistavom i ujednačenom tenu.