balzam-za-ciscenje-lica
Savjeti

Zašto uključiti balzam za čišćenje lica u beauty rutinu?

Od gelova i pjena do micelarnih vodica, mlijeka i ulja, postoji toliko različitih načina čišćenje lica, ali postoji puno razloga zašto biste mogli odabrati balzam za skidanje šminke nad bilo kojom drugom vrstom sredstva za čišćenje. Ako vam je koža suha ili dehidrirana, ako se svakodnevno šminkate ili ako jednostavno volite luksuzno pristupiti svojoj rutini njege kože, balzam za čišćenje pravi je odabir za vas.

Balzam za čišćenje će lice dubinski očistiti bez osjećaja zategnutosti nakon umivanja. Za razliku od većine drugih čistača, balzame možete koristiti i na očima jer su uglavnom napravljeni od prirodnih sastojaka / ulja koji neće iritirati to osjetljivo područje. Osim što će ukloniti šminku, rastopiti će i prirodan sebum te lice ostaviti baršunasto mekanim. Iako na prvu oni s masnom kožom mogu pomisliti da ovo nije opcija za njih, to je itekako pogrešno jer ostali agresivniji čistači mogu naruštiti prirodnu barijeru kože i stvoriti kontra učinak – vaša koža će proizvoditi još više prirodnih masnoća.

Ako svakodnevno koristite make-up možete ih uključiti u dvostruku rutinu čišćenja lica kao prvi korak u večernjoj beauty rutini, no,  savršen su izbor i za svakodnevno nježno čišćenje kože. Nakon mnogih proizvoda za čišćenje lica, koža često ostaje napeta, dehidrirana i zateže, što s balzamom za čišćenje lica nije slučaj, on kožu ostavlja nahranjenom, mekom i elastičnom.

KOJI SU BENEFITI KORIŠTENJA BALZAMA ZA ČIŠĆENJE?

Učinkovito uklanjanje šminke

Balzami će savršeno otopiti i ukloniti sav make-up (čak i onaj vodootporni), zaštitni faktor i nečistoće s kože.

Nježni prema koži

Za razliku od sredstava za čišćenje na bazi surfaktanta (onih koji se pjenušaju), balzami za čišćenje ne iritiraju i neće isušiti kožu, ugroziti njezinu barijeru vlage ili poremetiti pH.

Hidratantna svojstva

Budući da su prepuni ulja, balzami nevjerojatno njeguju i vlaže, a kožu čine mekom i glatkom.

Jednostavnost korištenja

Za razliku od ulja za čišćenje koja imaju rijetku, tekuću teksturu (a mogu završiti po rukama i podu kupaonice!), balzami za čišćenje manje su neuredni.

KAKO SE KORISTI BALZAM ZA ČIŠĆENJE LICA?

Malu količinu balzama nanesite na lice i umasirajte kružnim pokretima. Uklonite ga toplom vodom ili mekanim ručnikom koji ste natopili toplom vodom.

GRAPEFRUIT CLEANSING BALM – balzam koji nas je oduševio

Formuliran sa skvalanom, kakaom i grejpom, ovaj prirodni balzam namijenjen je za hidrataciju i čišćenje.

Umirujuća kombinacija ulja, nježnih sredstava za čišćenje i aroma grejpa pretvaraju prvi korak večernje rutine u ugodni ritual. Nanošenje balzama na kožu prilika je za uvijek dobro došlu masažu lica a uklanjanje vrućim ručnikom dodaje wellness ugođaj u rutinu njege. Koža je baršunasta i nahranjena.

Za sve naše klijentice koje nas uvijek pitaju hoće li im sredstvo za čišćenje lica isušiti kožu – Grapefruit Cleansing Balm tvrdimo da neće! 🙂