niacinami-u-njezi
Savjeti

Niacinamid u njezi kože

Proizvodi za njegu kože sadrže mnoštvo super kompliciranih sastojaka koji se bore za našu naklonost, no malo je onih koji su toliko slavni kao niacinamid.

Retinol? Izvrstan je ali samo za tip i stanje kože kojem je potreban. AHA kiseline? Mogu učiniti čuda po pitanju eksfolijacije ali samo ukoliko pronađete idealnu za vaš tip kože.

U tome je tajna uspjeha niacinamida: Ovaj čudesni vitamin pogodan je za svaki tip kože, a njegove blagodati su uočljive već nakon kraćeg korištenja.

Niacinamid

Što je niacinamid?

Niacinamid je oblik vitamina B3. Vitamini iz ove skupine posebno su poznati po svojim umirujućim i ljekovitim svojstvima.

Koji su benefiti korištenja niacinamida u njezi kože?

Opsežna istraživanja pokazala su da niacinamid djeluje na zaštitu kože od oštećenja iz okoliša, a također pomaže koži da proizvodi više kolagena i hijaluronske kiseline. Poboljšava hidrataciju, smanjuje znakove starenja, smanjuje proširene pore i značajno smanjuje hiperpigmentacijske mrlje na koži.

Treba li nam uistinu niacinamid u rutini njege?

Naše tijelo prirodno ne proizvodi niacinamid, ali možemo ga dobiti prehranom (pod uvjetom da jedemo zdravu, raznoliku hranu).

Njega kože može pružiti blagotvoran poticaj koji čini razliku između dobre i prekrasne kože. Niacin se nalazi u hrani poput žitarica, ribe, mesa i graha, a kad se jede, pretvara se u niacinamid. Pokazalo se da oralni unos niacina za tijelo ima nevjerojatne koristi za zdravlje, a za kožu topično nanošenje niacinamida pokazuje širok spektar izvanrednih blagodati za sve tipove kože i sve starosne dobi.

Svi mogu imati koristi od doze niacinimida u svojoj rutini njege kože. Međutim, vrsta kože će odrediti koju vrstu proizvoda biste trebali odabrati. Za masnu kožu sklonu začepljenim porama, preporučujemo lagani serum, a za suhu kožu omekšavajući hidratant ili hidratantni tonik koji sadrži nižu koncentraciju niacinamida.

Svima nam je potrebno jačanje prirodne barijere kože, posebno onima koji žive ili rade u urbanim područjima gdje je zagađenje veće. Kao dodatni benefit, niacinamid je sigurno koristiti tijekom trudnoće i dojenja.

Niacinamid osobito preporučamo uz korištenje retinola – umiriti će iritacije izazvane retinolom i vratiti hidrataciju koži.

Niacinamid se nalazi u različitim proizvodima, izdvajamo dva različita proizvoda koja sadrže ovaj moćni sastojak.

Q+A Niacinamide Daily Toner

Ovaj toner pomaže u uklanjanju nečistoća i šminke s kože, a sadrži blage (ne iritirajuće) površinski aktivne tvari koje djeluju poput magneta za prljavštinu i masnoću. Niacinamid pomaže ujednačiti ten i smanjiti pojavu proširenih pora, istovremeno pružajući umirujuća svojstva koja smanjuju crvenilo.

Preporučamo svakodnevno korištenje, kao prvi korak njege ujutro i navečer.

Jeu Demeure Cell Boosting Glutathione Ampoule

Visoko koncentrirani stanični buster, serum sadrži sastojke za ujednačavanje tena i posvjetljivanje hiperpigmentacija. Ovaj proizvod sadrži Glutathione – sastojak poznat u “beauty injekcijama” i niacinamide – najučinkovitiji sastojak za ujednačavanje tena i posvjetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja.

Odgovara svim tipovima kože. Dermatološki testiran. Preporučamo svakodnevno korištenje u jutarnjoj i večernjoj njezi.