Clean kozmetika
Savjeti

Predstavljamo vam novi clean beauty brend

Q+A

Q+A Skin

Zašto odabrati [clean] kozmetiku

Trenutno najpopularniji lifestyle trend koji se može naći od nutricionizma pa sve do kozmetičkih proizvoda je clean. Riječ je o pokretu koji je nastao kao posljedica eliminacije suvišnih, nepotrebnih, a dugoročno štetnih sastojaka iz svakodnevnog života. U hrani to su pojačivači okusa, umjetne arome i bojila, konzervansi, a u kozmetici pak umjetna bojila i mirisi, parabeni, SLS, SLES, SLA, kemijski filteri, te visoko alergeni sastojci, poput eteričnih ulja. Kratkoročno, ovi sastojci neće učiniti neku štetu, ali dugoročno utječu na zdravlje kože, kao i cjelokupnog organizma u kojem važnu ulogu ima endokrini sustav.

Clean kozmetika teži prirodnim sastojcima iz provjerenih izvora s učinkovitim i povoljnim utjecajem na kožu. To ne znači da je clean kozmetika oslobođena svih kemijskih sastojaka i da se radi o isključivo prirodnoj ili organskoj kozmetici. U svom sastavu clean proizvodi mogu sadržavati i sintetičke sastojke, no isključivo one za koje višegodišnja ispitivanja potvrđuju da ne štete zdravlju te da imaju povoljno djelovanje na kožu.

Iako clean beauty nema formalnu i strogu definiciju u svojoj je srži okrenut preispitivanju utjecaja kozmetičkih proizvoda na naše zdravlje te na eliminaciju dokazano toksičnih sastojaka. Odnosi se na kozmetiku bez specifičnih kemijskih supstanci, teži prirodnim, lokalnim i veganskim sastojcima, kao i ekološkoj ambalaži.

Prirodni sastojci 98%

Proizvedena i napravljena u malim serijama u obiteljskoj tvrtki u Norfolku, ova nova kozmetika za njegu kože je 98% prirodna, bez umjetnih mirisa, bez testiranja na životinjama i uglavnom veganska. Svi sastojci dolaze od dobavljača odobrenih od strane COSMOS-a ( “COSMetic Organic and Natural Standard”) a pakiranje se može stopostotno reciklirati.

Kao što i samo ime, Q + A sugerira (questions and answers), glavni je imperativ educirati kupce i odgovoriti na sva pitanja koja mogu imati oko svakog proizvoda. Kako to pomaže? Hoće li uspjeti za moj tip kože? Kako i kada ga koristiti? Na svako od ovih pitanja lako se dobije odgovor na prednjoj strani svakog proizvoda radi pojašnjenja njegove funkcije.

Serum peptidi

Ambalaža s opisom funkcije glavnog sastojka

Uzmite na primjer Niacinamid, ako je vaše znanje o ovom sastojku nedovoljno, ne brinite. “Niacinamid (vitamin B3) pomaže u regulaciji sebuma, umiruje upale i odčepljuje pore”, stoji na vanjskoj kartonskoj ambalaži. Na poleđini su dodatne informacije. “Niacinamid pomaže ujednačiti ten kože i minimizirati pojavu proširenih pora, a istovremeno umiruje kožu i smanjuje crvenilo“.

Što se tiče tekstura, Q+A se odlučio protiv upotrebe silikona, umjesto toga radije suspendiraju svoje formulacije na vodenoj bazi. To znači da proizvodi lijepo klize po koži, bez ljepljivosti i brzo se upijaju.

Jednostavna clean ambalaža

Q+A nema nikakvih ukrasa – nema raskošne ambalaže, pozlaćenih poklopaca ili mramornih lonaca. No, ovo je kozmetika koja doslovno radi ono što kaže na pakiranju, što u doba čudesnih seruma i krema za lice odaje osvježavajući dojam učinkovitosti.