anti-age-njega-lica
Anti-age njega

KAKO ZAUSTAVITI STARENJE

LILY PREPORUKA PROIZVODA ZA ANTI-AGE NJEGU ZRELE KOŽE

Anti-age njega kože

Starenje je postepeno usporavanje metabolizma kože koje kod žena započinje  u dobi od 25 do 30 godina i polako se razvija kroz vrijeme. Primjećuje se promjena u teksturi i boji kože, a bore postaju snažnije. Koža je tanja i suša te manje otporna na oštećenja. 

Alpha-H Beauty Sleep Power Peel

Možemo li zaustaviti starenje?

Ne možemo u potpunosti zaustaviti starenje – to je normalan dio života. Međutim, možemo ga usporiti i spriječiti bolesti povezane sa starenjem usvajanjem zdravog načina života. To uključuje navike poput zdrave prehrane, svakodnevnog korištenja kreme za zaštitu od sunca i tjelovježbe.

Indeed Labs Retinol Reface

Što je točno starenje

Starenje je uzrokovano širokim rasponom fizičkih i psiholoških izvora (stres) ali temeljni proces starenja je isti.

Naše tijelo sastoji se od milijuna stanica. Te se stanice nastavljaju umnožavati; međutim, stanica ima određeni broj puta koliko se može umnožiti prije nego što umre. Dakle, kako se sve više stanica oštećuje u cijelom tijelu, počinjete pokazivati ​​znakove starenja.

Starenje se može objasniti promatranjem onoga što se događa na staničnoj razini. Vaši kromosomi nose vašu DNK, nacrte za vaše stanice, i imaju posebne kapice na krajevima koji se nazivaju telomeri. Ti telomeri štite vaše kromosome. Kako se vaše stanice nastavljaju razmnožavati, vaši telomeri postaju kraći.

Kada telomeri postanu prekratki, više ne mogu zaštititi vašu DNK i na kraju ta stanica umire.

Dok se starenje događa svim organima vašeg tijela, koža je izvrstan vizualni primjer kako starenje napreduje. Kad ste mladi, vaše tijelo nema problema s obnavljanjem oštećenih stanica kože. Međutim, kako starite, sustav popravka nije tako učinkovit kao što je nekada bio—vaša koža postaje tanja, gubi kolagen i počinjete vidjeti fine linije i bore.

Bore i fine linije nisu jedini znakovi starenja

Kozmetički gledano, bore i fine linije nisu jedini znakovi starenja, pa bi se strategija za preokret starenja trebala baviti kompletnom slikom. Ovi drugi kozmetički markeri starenja kože uključuju hiperpigmentaciju, tamne mrlje, pjege od sunca i neujednačenu teksturu i ton. Budući da mogu učiniti da izgledate starije, rješavanje različitih problema starenja može vam pomoći da izgledate mlađe.

Važno je održavati zdravlje vaše kože kako bi dulje mogla funkcionirati, izgledati i osjećati se najbolje što može.

Indeed Labs Hydration Booster

Hijaluronska kiselina, eksfolijacija – glikolna, vitamin A, Vitamin C i SPF krema

Ovo su must have sastojci svake anti-age rutine

Proizvod koji bi nas brzo i efikasno pomladio ili trajno zaustavio procese starenja još nije nađen. Danas možemo napraviti puno, ali za postizanje rezultata moramo biti uporni i svakodnevno provoditi neke od preventivnih antiaging metoda.

Zrela koža teže se obnavlja. Trebaju joj posebni tretmani koji će stvoriti optimalne uvjete za njezinu obnovu. Taj proces obnove tkiva ključan je u borbi protiv starenja kože jer je koža vrlo sofisticiran zaštitni sloj koji nas štiti od okoline.

Indeed Labs Vitamin C Brightening Drops

Lily preporuka anti-age rutine

Vitamin C plus krema za sunčanje danju, vitamin A noću.

Ova dva sastojka djeluju sinergijski na optimalno zdravlje kože.

Noću vitamin A potiče regeneraciju stanica i ispravlja znakove starenja.

Za početno korištenje retinola u njezi preporučamo Retinol Reface Skin Resurfacer. Za kožu naviknutu na retinol, Alpha-H Vitamin A Serum ili Liquid Gold Midnight Reboot Serum koji sadrži moćni koktel retinoida, glikolne kiseline i peptida. U ovu rutinu ubacite dva puta tjedno noćnu njegu glikolnom kiselinom koja će redovno uklanjati odumrle stanice kože, poticati regeneraciju stanica i proizvodnju kolagena. Odličan posao odraditi će Beauty Sleep Power Peel iz Alpha-H.

Za dodatni boost hidratacije preporučamo nakon tonera uključiti hijaluronski booster.

Ujutro, vitamin C i krema sa zaštitnim faktorom pomažu zaštititi tek regeneriranu kožu od oštećenja iz okoliša, a istodobno potiču proizvodnju kolagena i blistavost kože. Iz tog razloga preporučujemo kombiniranje retinola sa serumom vitamina C kao što je Vitamin C Brightening Drops. Ovaj antioksidativni serum koji se brzo upija može se koristiti tijekom dana za borbu protiv oštećenja iz okoliša i vraćanje zdravog sjaja vašoj koži. Nakon toga treba dodati zaštitni faktor širokog spektra kao što je Thank You Farmer Water Sun Cream kako bi koža bila hidratizirana i zaštićena od slobodnih radikala koji oštećuju kožu.