retinol-u-njezi-koze
Anti-age njega

Beauty Sleep Power Peel

Beauty Sleep Power Peel

Alpha-H Beauty Sleep Power Peel je transformacijski noćni tretman poput maske za spavanje na steroidima!

Specifičnost ovog ultra učinkovitog tretmana je u kombinaciji dva najmoćnija anti age sastojka: retinola (0,5%) i glikolne kiseline (14%).

Glikolna kiselina djeluje kao piling. Dakle, oljuštiti će vaše mrtve stanice kože, a zatim će retinol pomoći potaknuti proizvodnju novih stanica kože i kolagena.

Beauty Sleep Power Peel

Beauty Sleep Power Peel sadrži 0,5% retinola u kombinaciji s dvostrukim sastojcima za piling glikolnom kiselinom i enzimom papaje, kako bi proaktivno ubrzali metabolizam kože za glatku, čvršću kožu i svjetliji, ujednačeniji ten.

Za one koji su novi u korištenju retinola i akcelerirajućih kiselina preporuča se Beauty Sleep nanijeti kao masku za ispiranje (držati na licu 5-10 minuta) kako bi pomogli koži u stvaranju tolerancije. Ukoliko je vaša koža naviknuta na kiseline i/ili retinol preporučamo da ga koristite noću dva ili tri puta tjedno kao snažni noćni tretman.

Nekima odgovara 2 do 3 puta tjedno, dok drugima odgovara svakodnevna primjena. 

Kako prve bore postaju vidljive već krajem dvadesetih godina kad god se odučite na početak korištenja retinola i AHA kiselina, napravili ste dobar potez za svoju kožu.

Ako do sada niste koristili retinol, zapravo je dobro početi ga uvoditi u rutinu njege kože baš u toplijim mjesecima godine, pogotovo ako zimi imate problema sa suhom kožom lica. Vlaga koja je u proljeće, a pogotovo ljeti, prisutna u zraku, kožu čini prirodno vlažnijom. Zahvaljujući toj dodatnoj hidrataciji, retinol će izazvati manje osjećaja suhoće i ljuštenja koji se mogu pojaviti tijekom korištenja.

Iako retinol može povećati osjetljivost kože na sunčeve zrake, nepoželjne nuspojave možete spriječiti redovitim nanošenjem SPF-a. Retinol se može koristiti i u proljeće i ljeto, ali se krema sa zaštitnim faktorom mora redovito i učestalo nanositi, poželjno svaka dva sata. Lice je uvijek dobro zaštiti i šeširom te izbjegavati izlazak na sunce od 11 do 16 sati.

Kada u beauty rutinu uključite moćne aktivne sastojke vaša koža će se ubrzo priviknuti i razviti toleranciju. Retinol je poznat po tome da može izazvati iritacije na koži, posebno ako joj ne pružate dovoljno vlage. Odličan je alat za regeneraciju stanica i poticanje obnove kolagena, dok će hijaluronska kiselina koži dati vlagu i tako ju učiniti sjajnom i zategnutom

Peptidi i retinol: ovaj par lijepo se nadopunjuje kada se tretira pojavu finih bora. Dok retinol pomaže ubrzati obnavljanje stanica kože, peptidi povećavaju proizvodnju kolagena, hijaluronske kiseline i druge ključne komponente kože. Oba djeluju kroz različite mehanizme djelovanja, što ga čini tako moćnom kombinacijom. Možete ih koristiti zajedno u svojoj noćnoj rutini ili koristiti Peptide ujutro i Retinol navečer.