bakuchiol
Anti-age njega

Prirodni bakuchiol – alternativa retinolu bez iritacije kože

Bakuchiol, kojeg nazivaju biljnim botoksom učinkovito zamjenjuje retinol. Djeluje pomlađujuće, a ne ostavlja kožu suhom i crvenom.

Bakuchiol Reface Pads

Bakuchiol ulje dolazi iz biljke babchi, ima stoljetnu povijest upotrebe u ajurvedskoj i tradicionalnoj kineskoj medicini. Korišten je mahom za umirenje osipa, crvenila i zacjeljenje sitnih ranica. Njegova biljna i antibakterijska svojstva čine bakuchiol proizvode nježnijima od retinola i prikladnijima za osobe s kožnim bolestima poput ekcema, psorijaze, dermatitisa ili osjetljive kože.

Bakuchiol ulje je i protuupalno i preporuča se za njegu osjetljive i aknama sklone kože.

Bakuchiol je blag i siguran za upotrebu na svim tipovima kože, čak i za one s osjetljivom kožom a mogu ga koristiti i trudnice i dojilje.

Ukratko bakuchiol zaglađuje teksturu kože, ublažava hiperpigmentacije, poboljšava elastičnost kože, potiče obnovu stanica, stimulira proizvodnju kolagena, ‘pegla’ bore i ublažava fotooštećenja i učinkovito umiruje i liječi akne.

Indeed Labs Bakuchiol Reface Pads

Indeed Labs formulirao je inovativnu verziju bakuchiola i smjestio ga u natopljene blazinice u koktelu s niacinamidom i allantoinom. Korištenje je vrlo jednostavno – ujutro i navečer kao prvi korak njege nakon čišćenja lica blazinicom prijeđite preko lica i vrata. Po potrebi možete ih koristiti na svim dijelovima tijela – primjerice na leđima ukoliko vas muče akne, na dekolte području ukoliko imate hiperpigmentacijske mrlje od sunca.

Benefiti korištenja su višestruki. Bakuchiol će odraditi blagu eksfolijaciju koja ubrzava staničnu izmjenu, umanjiti će neželjeni sjaj t zone, zagladiti i omekšati teksturu kože.

Bakuchiol i retinol u kombinaciji?

Bakuchiol i retinol se mogu koristiti i zajedno. Zapravo, istraživanje pokazuje da ova dva sastojka jako dobro funkcioniraju zajedno, a evo i zašto: snažna umirujuća i stabilizirajuća svojstva bakuchiola omogućuju bolje djelovanje retinola i povećavaju toleranciju kože na ovaj dobro proučeni sastojak.

Uobičajeni savjet je da koristite bakuchiol ako je vaša koža osjetljiva na retinol. Ali ako vaša koža nije osjetljiva na retinol, stvarno biste ih trebali pokušati koristiti zajedno. Slične i jedinstvene dobrobiti oba mogu doista pomoći vašoj koži.

Istodobna uporaba bakuchiola i retinola dovodi do zdravijeg tena svježijeg izgleda zbog kojeg bi vas mogli pitati što činite da vaša koža izgleda tako dobro!

Ne preporuča se korištenje u kombinaciji s glikolnom kiselinom.