aha-kiseline-za-pomladjivanje
Savjeti

OTKRIJTE MOĆ AHA KISELINA U POMLAĐIVANJU KOŽE

Jeste li ikada primijetili da bebe i djeca imaju nevjerojatno meku i glatku kožu? To je zato što njihova koža još uvijek radi na svom apsolutnom optimalu, uklanjajući mrtve stanice kože i zamjenjujući ih lijepim, mekim i glatkim novim stanicama brzo i učinkovito.

No, kada dođemo do sredine ili kasnih 20-ih, ti se procesi dramatično usporavaju.

Liquid Gold Midnight Reboot Serum

Dolazi do točke u kojoj možete imati do 30 slojeva odumrlih stanica kože sivkastog i umornog izgleda u bilo kojem trenutku. Osim što nas čine sivkastim i umornim, ove stare mrtve stanice također mogu završiti pomiješane sa sebumom i drugim ostacima nečistoće, što dovodi do začepljenja u porama.

Dodavanje kiselina vašoj rutini njege kože može pomoći da postignete zdrav i mladenački sjaj. Ako još niste vrijeme je da otkrijete moć AHA kiselina u pomlađivanju kože čiju učinkovitost danas ne potvrđuju samo mnogobrojna iskustva iz prakse, nego i znanstvena istraživanja.

AHA djeluje na površini kože i općenito je prikladna za normalnu do suhu kožu, kožu oštećenu djelovanjem sunca te kožu koja ima vidljive znakove starenja.

Beauty Sleep Power Peel

AHA kiseline će vam u vrlo kratkom roku vratiti blistavost i smanjiti pigmentacijske mrlje.

AHA kiseline se obično dobivaju iz voća, topive su u vodi i djeluju na površini kože na poboljšanju njezine teksture te da je učine čvršćom bez uzrokovanja popratne nadraženosti. Pojačavaju proces izmjene stanica i tako potiču proizvodnju novog kolagena. Ove su kiseline nježne za kožu i stoga su odgovarajući izbor za osjetljivu kožu.

Ako ste u dobi u kojoj je prirodna obnova stanica vaše kože usporena, AHA će biti nezaobilazne u vašoj rutini.

Kraljica među AHA kiselinama svakako je glikolna kiselina. Kako ima najmanju molekulu, najbolje prodire u kožu i daje najvidljivije rezultate. 

Liquid Gold

Mogu li koristiti AHA svaki dan?

Ovisi o specifičnom AHA proizvodu koji koristite. Neki su formulirani s vrlo nježnom količinom aktivnih sastojaka koje većina tipova kože može podnijeti na dnevnoj bazi, dok su drugi prilično jaki i najbolje ih je koristiti svaki drugi dan – stoga svakako provjerite upute na etiketi.

Mogu li AHA koristiti ljeti?

Prema Dr Anita Sturnham sve ovisi o tome kako i kada ih koristite. Ukoliko se ne želite odreći pomlađene i blistave kože ljeti preporuka je da proizvode koji sadrže AHA kiseline koristite samo u noćnoj njezi a u dnevnoj koristite proizvode koji ojačavaju prirodnu barijeru kože (skvalan, ceramidi, niacinamid).