Hijaluronska kiselina
Korejska njega

Njezino veličanstvo: hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je sastojak koji je uvijek najistaknutiji na ambalažama farmaceutskih kozmetičkih proizvoda, a i s vrlo dobrim razlogom – hijaluronska kiselina je najučinkovitiji hidratizator naše kože!  

Ona je sastavni dio većine organa, no, najvećim je dijelom prisutna u koži gdje je ima čak 56%. Njezino glavno svojstvo je sposobnost vezivanja vode, čak tisuću puta veće količine: samo jedan gram hijaluronske kiseline akumulira jednu litru vode. Svi se rađamo s visokom razinom hijaluronske kiseline, ali ona se tijekom života troši. Gubitak hijaluronske kiseline posljedica je starenja, ali i lošeg stila života, pušenja i loše prehrane. Ulaskom u tridesete godine života primjećujemo prve znakove starenja jer udio prirodne hijaluronske kiseline u našoj koži opada, a smanjena sposobnost vezivanja vode uzrokuje dehidriranost kože i pojavu dehidracijskih bora

Gwyneth Paltrow Instagram

Ideal lijepe i mladenačke kože koji svi želimo zadržati obuhvaća nekoliko kriterija:

  • blistavost dobro hidratizirane i nahranjene kože
  • elasticitet
  • čvrstoća kože
  • ujednačeni ten

Hijaluronska kiselina zadužena je za hidrataciju i elasticitet. Svakodnevna hidratacija i zaštita od sunca s preparatima bogatim hijaluronskom kiselinom pomoći će održati kožu hidriranom, zdravom i odgoditi vidljive znakove starenja kože.

It’s Skin Hyaluronic Acid Moisture linija nudi proizvode za kompletnu njegu. Formulirana je s ekstraktom Centelle koji djeluje umirujuće i Acerola bobicama koje obiluju vitaminom C, koji kožu čine čistom i zdravom. 

Hijaluronska kiselina kao osnovni sastojak osigurati će potrebnu vlažnost kože, učiniti kožu blistavom i umanjiti vidljivost bora.

Hyaluronic Acid Moisture Toner gušće je teksture i hidratantan te ga je najbolje nanositi prstima na lice. Nanesite ga neposredno nakon čišćenja lica. Lice će nakon tonera biti vlažno i glatko i koža spremna za apsorpciju aktivnih sastojaka iz seruma. Korištenje tonika koji je hidratantan je izuzetno važno – toner koji kožu hidratizira čini kožu sposobnom za upijanje aktivnih sastojaka. Nanesete li serum na suhu kožu bez prethodne pripreme, nećete iskoristiti sve benefite aktivnih sastojaka iz seruma.

Serum je mliječno bijele boje i intenzivno hidratizirajući. Suhoj koži serum će vjerojatno biti omiljeni proizvod iz ove linije. Nanesite ga nakon tonera nježnim utapkavanjem u kožu lica i vrata.

Hyaluronic Acid Moisture Cream je brzo upijajuća krema lagane gelaste teksture. Dati će intenzivnu hidrataciju koži no za suhu kožu svakako preporučamo korištenje u kombinaciji s ostalim proizvodima iz linije.

Nakon kreme na područje ispod očiju nanesite Hyaluroic Acid Moisture Eye Cream. Na prvi pogled tekstura je uobičajena kremasta no u kontaktu s kožom postaje tekuća poput esencije. Brzo se upija i ostavlja osjetljivo područje oko očiju vlažnim i sjajnim.

Hyaluronic Acid Moisture Emulsion proizvod je koji za suhe tipove/problematike koža preporučamo da ukomponirate uz ostale proizvode iz ove linije – prije kreme a nakon seruma nježno umasirajte u lice. Ovisno o potrebama vaše kože ocijenite da li vam je potrebna i u dnevnoj ili samo u noćnoj njezi kada se koža regenerira i potrebno ju je intenzivno nahraniti.

Kod normalnih, kombiniranih ili masnih tipova kože emulziju možete koristiti umjesto kreme osobito u dnevnoj njezi i u toplijim mjesecima.