njega-masne-koze
Savjeti

Kako njegovati masnu i dehidriranu kožu

Suhu kožu se najčešće poistovjećuje s dehidriranom no i masna koža može biti itekako dehidrirana. Važno je znati da je osnovna razlika između suhe i dehidirane kože što suhoj nedostaje ulje, dok dehidiranoj nedostaje voda.

Ukoliko vam je koža bez sjaja, gruba na dodir, neelastična s isušenim linijama, dehidrirana je. Ono što je razlikuje od suhe kože jesu proširene pore, sklonost aknama i crvenilu.

Imati istodobno dehidriranu, suhu i masnu kožu te akne teška su kombinacija problema s kojima se čini teško nositi. Ali kad shvatite što se događa, plus koje proizvode morate koristiti (i koje proizvode trebate izbjegavati), možete sastaviti idealnu rutinu njege kože i vrlo brzo vidjeti impresivne rezultate.

Što je dehidrirana, masna i aknama sklona koža?

Ovu kombinaciju problema s kožom prepoznati ćete kada je površina kože suha ili se ljušti, a na vrhu sjedi sloj ulja, a sve popraćeno crvenilom. Što se tiče rješavanja dehidriranog, suhog dijela, srećom to je uglavnom privremeno stanje uzrokovano korištenjem pogrešnih proizvoda za njegu kože.

Bez sumnje, promjena rutine njege s odgovarajućim proizvodima ublažiti će problem i eliminirati dehidriranu, ljuskavu površinu.

Korištenja preagresivnih kozmetičkih proizvoda koji uglavnom sadrže alkohol dehidrirati će masnu kožu. Sapuni također doprinose isušivanju kože, kao i tvrda voda. Zato je za čišćenje lica dobro koristiti gelove koji su obogaćeni zaštitnim hidratantnim sastojcima. 

Q+A Hyaluronic Acid Cleanser koristi blage i zaglađujuće sastojke za čišćenje kože lica koja ne isušuju kožu već potiču njezinu prirodnu vlažnost. Sadrži dvije vrste hijaluronske kiseline (nisku i srednju molekularnu težinu), koje pomažu u hidrataciji svih slojeva kože.

Niacinamide Daily Toner naš je apsolutni rekorder u broju prodanih primjeraka kao i izvrsnih korisničkih iskustava.

Ovaj čudesni vitamin pogodan je za svaki tip kože, a njegove blagodati su uočljive već nakon kraćeg korištenja.

Ovaj toner pomaže u uklanjanju nečistoća i šminke s kože, a sadrži blage (ne iritirajuće) površinski aktivne tvari koje djeluju poput magneta za prljavštinu i masnoću. Niacinamid pomaže ujednačiti ten i smanjiti pojavu proširenih pora, istovremeno pružajući umirujuća svojstva koja smanjuju crvenilo.

Masna i problematična koža imati će osobite koristi budući niacinamid ima anti-upalna svojstva i balansira izlučivanje sebuma.

Preporučamo svakodnevno korištenje, kao prvi korak njege ujutro i navečer.

qandaskin Zinc PCA Facial Serum

Ako imate problema s aknama Zinc PCA serum je proizvod koji morate probati – jer mogao bi uistinu pomoći!

Zinc PCA jedan je od najboljih aktivnih sastojaka kada je u pitanju osjetljiva koža sklona aknama. Među rijetkim je sastojcima koji nježno djeluju na osjetljivu kožu, a istovremeno su vrlo učinkoviti u stanjima kože kao što su akne i rozaceja.

Zinc PCA možete nanijeti samo na problematične dijelove kože a ostatak lica tretirati peptidima i hijaluronom.

Nakon seruma preporučamo korištenje kreme formulirane za masnu i osjetljivu kožu.

Pressed Serum Crystal Iceplant njeguje i hidratizira kožu bez težine ili osjećaja masnoće. Umiriti će kožu, intenzivno hidratizirati suhe dijelove lica a masnima dati potrebnu vlagu bez začepljivanja pora.