Korejska njega

Aloe vera za lice – dubinska hidratacija i protuupalno djelovanje

Aloe Vera kozmetički je sastojak koji unosi pravu revoluciju u njegu kože lica. Iako korištenje ove dragocjene biljke nije nikakva novost u kozmetici, pravo je vrijeme da se ponovno prisjetimo njezinih hranjivih sastojaka, ponajviše zbog utjecaja niskih temperatura na sam izgled kože lica!

Aloe vera, super biljka u botaničkom svijetu, jedan je od najboljih asistenata u našoj svakodnevnoj beauty rutini..

Također, aloe vera je jedan od poželjnih sastojaka kreme za suhu i dehidriranu kožu.

Prepoznatljiva je po svome izgledu i mesnatim listovima iz kojih se dobiva svijetlo žućkasta/prozirna tekućina po nazivu sok ili gel aloe vere. Upravo taj gel sadrži mnogobrojne vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E), minerale (kalcij, kalij, magnezij, željezo) te folnu kiselinu, brojne enzime i aminokiseline.

Dehidracija kože lica problem je s kojim se suočavaju baš svi tipovi kože. Zimi je ovaj problem posebno izražen zbog utjecaja vjetra i suhoće zraka u zagrijanim prostorima, pa je izgled naše kože poprilično beživotan.

Aloa vera biljka je od koje naša koža može dobiti toliko benefita, od toga da ublažava rane i opekline, pa sve do toga da može riješiti problem psorijaze i manjih kožnih infekcija. Sama činjenica kako je riječ o biljci koja ublažava opekline od sunca sasvim je dovoljna da proizvodi koji se baziraju na aloa veri postanu sastavni dio zimske i ljetne njege lica jer osigurava zaštitni sloj kože koji pomaže zadržati vlagu.

Također ova bilja je bogata antioksidansima i mineralima koji pomažu koži da se regenerira, a idealna je za svaki tip kože jer ne ostavlja masni film na licu. Koža je nakon korištenja mekana, bez začepljenih pora, a također ima i anti age učinak, zahvaljujući vitaminima C i E te ju možete koristiti i ako imate problematičnu kožu podložnu aknama, budući da djeluje antibakterijski.